بلیچینگ کردن دندان

همه چیز درباره بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یکی از روش های بسیار موثر و محبوب برای سفید کردن دندان است. یکی از دلایل لزوم انجام بلیچینگ دندان این است که مینای دندان ها به مرور زمان تحت تاثیر مصرف مواد غذایی حاوی رنگدانه، چای پر رنگ، قهوه، کشیدن سیگار، مصرف برخی داروها، استفاده زیاد از فلوراید و سایر موارد دیگر، دچار تغییر رنگ می شوند. در نتیجه رنگ طبیعی دندان ها از بین می‌رود و ممکن است زرد به نظر برسد. در این مقاله قصد داریم به طور کامل درباره بلیچینگ دندان و کاربرد آن صحبت کنیم.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان برای سفید کردن دندان های حساس و از بین بردن لکه های مقاوم کاربرد دارد. در روش بلیچینگ دندان دندان ها زیبا و درخشان می شوند. در واقع با استفاده از بلیچینگ دندان، لبخند زیبایی ایجاد ایجاد خواهد شد و افزایش سفیدی و درخشندگی دندان ها علاوه بر ایجاد زیبایی، موجب افزایش اعتماد به نفس افراد می گردد.

مینای دندان بر روی عاج دندان قرار گرفته است، به همین دلیل دندان سفید و درخشان دیده می شود. به مرور زمان و با افزایش سن و همچنین تحت تاثیر عوامل مختلف، از ضخامت مینای دندان کاسته شده و عاج دندان دیده می شود. به همین دلیل دندان تغییر رنگ می یابد. علاوه بر افزایش سن، کشیدن سیگار، رعایت نکردن بهداشت صحیح دهان و دندان، داشتن رژیم غذایی نامناسب و استفاده زیاد از مواد قندی، موجب زرد رنگ شدن مینای دندان می گردد. علاوه بر این زرد رنگ شدن دندان ها باعث کاهش اعتماد به نفس فرد در برقراری روابط اجتماعی می شود.

 انواع روش های بلیچینگ دندان

انجام روش بلیچینگ دندان نسبت به سایر روش های اصلاح طرح لبخند، آسیب کمتری به مینای دندان وارد می کند. این روش زیبایی لبخند به دو شیوه انجام می شود:

بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی

در این روش بلیچینگ، متخصص دندانپزشکی با استفاده از مواد شیمیایی ویژه ای با غلظت زیاد و در مدت زمان کوتاه می تواند دندان ها را سفید و درخشان کند. ابتدا دندانپزشک دندان های بیمار را آغشته به محلول اسیدی کرده، سپس یک ماده اکسید کننده به مینای دندان می زند. در ادامه دندان ها در معرض تابش نور لیزر قرار می گیرند.

مدت زمان انجام بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی حدود 30 تا 60 دقیقه طی 3  تا 4 جلسه درمانی است. این روش درمانی باید توسط یک دندانپزشک متبحر و با تجربه انجام شود زیرا مواد شیمیایی به کار رفته در این روش ممکن است باعث ایجاد ناراحتی و حساسیت در لثه و دندان شوند.

دندانپزشک ماهر از ژل های محافظ، برای جلوگیری از تماس مواد شیمیایی بلیچینگ دندان با لثه استفاده می کند. این ژل محافظ توسط نور آبی بر روی دندان در زمان انجام بلیچینگ، محکم و ثابت باقی می ماند. هزینه بلیچینگ دندان با این روش زیبایی دندان بیشتر از روش هوم بلیچینگ است.

بلیچینگ دندان در خانه

این روش بلیچینگ دندان تحت نظر دندانپزشک به وسیله خود فرد در خانه انجام می شود. مواد شیمیایی مورد استفاده در مطب با مواد به کار برده در خانه برای سفید کردن دندان، متفاوت است. برای انجام بلیچینگ در خانه دندانپزشک از دندان های بیمار قالبی تهیه می کنند که در لابراتوار ساخته می‌شود.

در روش بلیچینگ دندان در خانه مواد مخصوص بلیچینگ داخل نایت گارد ریخته شده و سپس بر روی دندان ها قرار می گیرد. مدت زمان باقی ماندن قالب بر روی دندان ها جهت سفید کردن آن‌ها با توجه به شدت مشکلات دندان ها، بین 1 تا 6 ساعت در روز برای دوره زمانی 1 الی 2 هفته برای هر فک است.

انجام بلیچینگ دندان در خانه نیازمند صبر و حوصله زیادی است. هزینه این روش زیبایی لبخند نسبت به بلیچینگ در مطب کمتر است. افرادی که فرصت کافی برای سفید کردن دندان در خانه ندارند، می توانند آن را در مطب دندانپزشکی به راحتی انجام دهند.

افراد مجاز به انجام بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یکی از روش‌های دندانپزشکی است که فقط باید توسط یک دندانپزشک انجام شود. برخی از سالن‌های زیبایی، سفید کردن دندان‌ها را ارائه می‌دهند، اما اگر دندانپزشکی در آن حضور نداشته باشد، این کار غیرقانونی است و ممکن است سلامت دهان و دندان شما را به خطر بیندازد. شما همچنین می توانید کیت های سفید کننده دندان خانگی را تهیه کنید، اما ممکن است استفاده از آن‌ها خطراتی نیز به همراه داشته باشد.

چگونگی عملکرد مواد شیمیایی مورد استفاده در بلیچینگ دندان

برای انجام بلیچینگ دندان، دو ماده شیمیایی به نام پر اکسید هیدروژن و پر اکسید کربامید استفاده می شود. ماده شیمیایی پر اکسید هیدروژن در مطب دندانپزشکی، برای سفید کردن دندان ها به کار برده می شود. برای انجام بلیچینگ دندان در خانه از ماده پر اکسید کربامید استفاده شده که توسط دندانپزشک تجویز می گردد.

مواد شیمیایی پر اکسید هیدروژن و پر اکسید کربامید به ساختار کریستالی دندان ها نفوذ می کنند. این مواد باعث اکسید شدن رنگدانه هایی می شوند که در اثر افزایش سن بر روی دندان ها تشکیل پلاک داده اند. با از بین رفتن رسوبات و پلاک های دندانی، رنگ مینای دندان شفاف می شود. در زمان استفاده از این مواد باید دقت شود که تماسی بین مواد با لثه برقرار نشود.

اقدامات بعد از انجام بلیچینگ

  • انجام بلیچینگ دندان باید توسط یک پزشک متخصص با تجربه و ماهر انجام شود تا نتایج قابل قبولی حاصل شود.
  • در ساعات ابتدایی بعد از انجام بلیچینگ، دهان و لثه خود را با استفاده از آب گرم بشویید.
  • برای جلوگیری از بروز دندان درد، درد لثه و بروز التهاب خیلی آرام لثه و دندان خود را ماساژ دهید.
  • استعمال دخانیات مثل سیگار، بعد از بلیچینگ ممنوع است.
  • برای مدت 24 ساعت بعد از انجام بلیچینگ از مصرف مواد غذایی دارای رنگدانه و نوشابه های رنگ دار خودداری کنید.
  • مصرف غذاهای اسیدی و سرد بعد از بلیچینگ توصیه نمی شود.
  • استفاده از نوشیدنی هایی مانند قهوه و چای پر رنگ بعد از بلیچینگ ممنوع است.
  • برای مدت چند روز اولیه بعد از انجام بلیچینگ، از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید.
  • از میوه های نرم و بدون پوست مانند سیب و یا موز بعد از بلیچینگ استفاده کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان الزامی است.

بعد از گذشت یک هفته از انجام بلیچینگ حتما جهت انجام بررسی های لازم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مواد غذایی مورد استفاده بعد از انجام بلیچینگ

  • نوشیدنی های بی رنگ مانند آب و یا شیر
  • نان سفید
  • ماست سفید، پنیر و یا خامه
  • برنج سفید
  • سیب زمینی پخته

معایب بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یکی از روش های ایمن و بی خطر، جهت سفید کردن دندان ها است. البته باید دانست این روش سفیدی دندان نتیجه ماندگار و دائمی ندارد. با رعایت مراقبت بعد از بلیچینگ دندان می توان برای مدت طولانی تری دندان های سفید و درخشان داشت. انجام بلیچینگ دندان در برخی افراد باعث بروز حساسیت می شود. این عوارض بلیچینگ دندان موقتی است و بعد از گذشت مدت زمانی برطرف می شود. یکی از مهمترین معایب بلیچینگ، نتیجه غیر قابل پیش بینی این روش است. با توجه به جنس دندان، لکه های دندان، سن فرد و تاثیر عوامل ژنتیکی، نتیجه این کار در افراد مختلف متفاوت است.

کلام آخر

قبل از انجام بلیچینگ دندان باید مشکلات اساسی دندان ها برطرف شود. اگر جرم بر روی دندان ها وجود دارد، باید عمل جرمگیری دندان انجام شود. همچنین دندان های دچار پوسیدگی باید ترمیم گردند. انجام این روش سفیدی دندان، بر روی دندان های روکش شده و پر کرده تاثیری نمی گذارد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *